ANNA-BÁL-2018

A III. Kisvárdai Anna-bál július 21-én, szombat este a Bagolyvár színpadán vette kezdetét, a rangos társasági eseményt több százan köszöntötték a nézőtéren valamint a város főterén. A szépségverseny résztvevőit Joó Géza, a Magyar Világtalálkozó alelnöke és szóvivője szólította a színpadra, s kérte fel a lányokat egy rövid bemutatkozásra. Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere külön köszöntötte Wening Esthyprobo Fatandari indonéz nagykövet asszonyt, aki örömmel fogadta el a Kisvárdai Jótékony Nőegylet meghívását. Ezt követően hosszú menetben, a Citrom band fúvószenekar és a mazsorettek kíséretében vonultak át a konferenciaközpontba, ahol folytatód a fergeteges szórakoztató műsor.

Elsőként a Jótékony Nőegylet elnöke, Lénárt Andrásné és Seszták Miklós, kormánybiztos köszöntötte a vendégeket. Az est háziasszonya elmondta, hogy a fő cél- a szórakozás mellett- a bál bevételét nemes célokra fordítani. Ez évben a Kisvárdai Pedagógiai Szakszolgálat munkáját kívánják segíteni az adományokból. A támogatást a pedagógiai szakszolgálat vezetője, Himicsné Papik Gabriella köszönte meg. Ezt követően a Délibáb táncosainak modern Bécsi-keringőjében, majd Gyura Fanni népi énekművész csodás hangjában gyönyörködhetett a közönség. Szűcs Krisztina színművésznő élete jelentős szerepeiből adott ízelítőt. A négyfogásos vacsora közben a „Szigetköz Hangjai” dalfesztivál nyertesei, Varga Kitti Gabriella és Kovács Martin énekeltek.

A szépségversenyt igazán egyedivé tette, hogy az Anna-bál szépei az Adry Divatház tulajdonosának, Balogh Adry divattervezőnek köszönhetően egységes ruha-kollekcióban mutatkoztak be. A III. Kisvárdai Anna-bál királynője a kisvárdai Molnár Dóra lett, az I. udvarhölgy címet Balogh Fanni, a II. udvarhölgyét Harkály Dóra kapta meg. A közönség legtöbb szavazatát a dögei Balogh Panna érdemelte ki. A legszebb mosolyért járó díjat – a nagylelkű zsűri tagok – Kocsi Ágnes, szabolcsveresmarti hölgynek ítélték oda. A nyerteseket a sok-sok jutalom és ajándék mellett az a megtiszteltetés érte, hogy a IX.Magyar Világtalkozó Szépe döntőjében is képviselhetik megyénket. Fotó: Móricz Csaba/FrissMédia